Kolačići
Kolačići na sajtu Pino Art

Kolačići nam pomažu da Vam pružimo dobro korisničko iskustvo i dopušta nam da poboljšamo naš veb sajt. Ova stranica opisuje koje informacije prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad trebamo sačuvati te kolačiće.

Šta su kolačići?

Kolačići se sastoje od delova koda instaliranih u pretraživaču koji pomažu Vlasniku u pružanju Usluge u skladu sa opisanim ciljevima. Neki od ciljeva zbog kojih su kolačići instalirani mogu takođe zahtevati saglasnost korisnika.

Kada se instalacija kolačića zasniva na pristanku, takva saglasnost se može slobodno povući u bilo koje vreme, u skladu sa uputstvima datim u ovom dokumentu.

Saglasnost

Kada prvi put posetite naš veb sajt, pokazaćemo vam poruku sa objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na „Prihvatam“, pristajete da koristite sve kolačiće i dodatke kao što je opisano u iskačućem prozoru i ovom dokumentu.

Povlačenje saglasnosti

Korišćenje kolačića možete onemogućiti putem pretraživača, ili koristeći link „Podešavanje privatnosti“ koji se nalzi u iskačućem prozoru, ali imajte na umu da naš veb sajt možda više neće raditi ispravno.

Kolačići treće strane

Dogovorili smo se o korišćenju kolačića sa drugim kompanijama koje postavljaju kolačiće. Međutim, ne možemo garantovati da ove treće strane postupaju sa vašim ličnim podacima na pouzdan i siguran način. Stranke kao što je Google se smatraju nezavisnim kontrolorima podataka u smislu Opšte uredbe o zaštiti podataka. Preporučujemo da pročitate izjave o privatnosti tih kompanija.

Kolačići

Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni delovi veb sajta rade ispravno i da su vaše korisničke postavke poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo Vam da posetite naš veb sajt. Ovi kolačići se koriste da vas prepoznaju kada se vratite na našu veb stranicu, omogućavajući Pino Art-u da personalizuje sadržaj za Vas, pozdravi vas po imenu i zapamtite vaše želje (na primer, vaš izbor jezika). Mi možemo postaviti ove kolačiće bez vašeg pristanka. Budući da se statistika prati anonimno, ne traži se dozvola za postavljanje analitičkih kolačića.

Analitički kolačići

Koristimo analitičke kolačiće za optimizaciju veb sajta za naše korisnike. Ovim analitičkim kolačićima dobijamo uvid u korišćenje našeg veb sajta. Tražimo vašu dozvolu da postavimo analitičke kolačiće.

Društvene mreže

Na našem veb sajtu smo uključili dugmiće za Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest, Whatsapp, i Viber za promovisanje veb sajta (npr. „Like“, „pin“) ili deljenje (npr. „Tweet“). Ovi dugmići koriste delove koda koji dolaze sa Facebook-a, Twitter-a, Linkedina, Pinterest-a, Whatsapp-a i Vibera. Ovaj kod postavlja kolačiće. Ovi dugmići društvenih medija takođe mogu da čuvaju i obrađuju određene informacije, tako da Vam se može prikazati personalizovana reklama. Molimo vas da pročitate izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se može redovno menjati) da pročitate šta rade sa vašim (ličnim) podacima koje obrađuje pomoću ovih kolačića. Podaci koji se dobijaju su anonimni koliko god je to moguće. Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest, Whatsapp i Viber se ne nalaze na istim serverima kao naš veb sajt.

Postavljeni kolačići

Google Analitika – Izjava o privatnosti
Svrha: Statistika
Period zadržavanja: Od sesije do dve godine
Opis: Koristimo Google Analitics, uslugu veb analitike koju obezbeđuje Google.
Google Analitics koristi kolačiće koji nam omogućavaju da analiziramo upotrebu naše veb lokacije i da sastavimo izvještaje o aktivnostima veb-lokacije i korištenju interneta.
Ime
_ga, _gid, _gat
WPMLIzjava o privatnosti
Svrha: Performanse
Period zadržavanja: Od sesije do 1 dan
Opis: WPML je kolačić koji se koristi za pružanje različitih jezika za korisnika. Takođe proverava jezik koji korisnik koristi.
Ime
_icl_current_language,
_icl_visitor_lang_js,
_icl_current_admin_language_
wpml_browser_redirect_test
Neophodni kolačići
Cloud FlareIzjava o privatnosti
Svrha: Performanse
Period zadržavanja: 365 dana
Opis: Kolačić se koristi za identifikaciju pojedinačnih klijenata iza zajedničke IP adrese i primenu bezbednosnih postavki na osnovu svakog klijenta.
Ime
__cfduid

Kako kontrolisati ili blokirati kolačiće

Kolačići koje koristimo dizajnirani su da Vam pomognu da na najbolji način iskoristite naš veb sajt, ali ako ne želite da primate kolačiće, većina pregledača Vam omogućava da promenite postavke kolačića. Imajte na umu da ako odbijete kolačiće možda nećete moći da koristite punu funkcionalnost našeg veb sajta.

Vaš internet pretraživač možete koristiti za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Takođe možete odrediti da određeni kolačići možda neće biti postavljeni. Druga opcija je da promenite podešavanja Vašeg internet pretraživača tako da primate poruku svaki put kada se postavi kolačić. Ova podešavanja se obično nalaze u meniju „options“ ili „preferences“ u Vašem pretraživaču. Da biste razumeli ova podešavanja, sledeći linkovi mogu biti od pomoći, u suprotnom treba da koristite opciju „Pomoć“ u vašem pretraživaču za više detalja.

Ako izbrišete kolačiće u Vašem pretraživaču, oni će biti ponovo instalirani nakon vašeg pristanka kada ponovo posetite naš sajt.

Kontakt

Ako imate pitanja ili komentare o ovoj politici kolačića, možete nas kontaktirati putem:

  • E-maila: info@pinoart.rs,
  • Telefona: +381 62 293 422,
  • Adrese: Pino Art doo, Ponikovica bb, 31203 Lunovo Selo, Užice, Republika Srbija

Privatnost

Pročitajte više o našoj politici privatnosti.

Impresum

Saznajte više o našem veb sajtu.

Uslovi

Pročitajte više o Uslovima korišćenja našeg veb sajta